Зберегти тепло в оселях допомагає ПриватБанк

10.07.2017, 16:27 Переглядів: 3 378

До державної економічної програми енергоефективності цьогоріч підключилася ще одна фінансова установа - ПриватБанк. Відтак, з настанням тепла у жителів Полтавщини відкрилися нові можливості зробити свій дім енергозаощадливим та отримати часткову компенсацію від держави.

 

Зберегти тепло в оселях допомагає ПриватБанк

Для реалізації програми “теплого” кредитування в усіх областях України виділено 100 млн грн. Сума чимала, проте українців, які бажають вчасно підготуватися до зими і отримати компенсацію, теж достатньо. У Полтаві та області уже видано більш ніж 400 «теплих кредитів». Тому варто розуміти, хто вчасно подасть заявку - той заощадить.

 

Зберегти тепло в оселях допомагає ПриватБанк

 

Зберегти тепло в оселях допомагає ПриватБанк «Теплий» кредит для фізичних осіб

Механізм отримання позики доволі простий. Щоб скористатися перевагами програми “теплого” кредитування, потрібно бути власником картки ПриватБанку (картка «Універсальна», «Універсальна Gold», Platinum, Infinite, World Elite). Власники будь-якої з цих карт мають можливість отримати безвідсоткову розстрочку на придбання товарів за програмою “Теплі кредити” з сервісом «Оплата частинами»”.

 

Оформити “Теплий кредит” без будь-яких переплат на базі сервісу “Оплата частинами” мешканці Полтави та області мають змогу строком аж до 24 місяців. Максимальна сума позики становить 50 тисяч гривень.

 

Таке «тепле» кредитування розповсюджується на основні групи товарів енергозбереження, такі як радіатори, облікові лічильники, котли, вікна, а також обладнання та матеріали для проведення робіт з утеплення зовнішніх стін, горищ, підвалів. Придбати їх можна у понад 700 магазинах Полтавської області, де є POS-термінал ПриватБанку і підключений сервіс “Оплата частинами”. Визначитись із потрібним товаром та оплатити його вартість за допомогою картки “Універсальна”. Договором є чек з усіма необхідними реквізитами (не потрібно жодних документів: довідки про доходи, ІПН, паспорта). За умови своєчасного внесення всіх платежів користування кредитом для покупця буде безкоштовним.

 

Щодо розміру державної компенсації, то відсотки за нею різняться: від 20 відсотків суми кредиту для фізичних осіб у разі придбання опалювальних котлів, але в сумі не більше 12 тисяч грн. До 35 відсотків - для фізичних осіб на індивідуальне утеплення житла, але в сумі - не більше 14 тисяч грн на людину.

 

«А як отримати компенсацію від держави?» – запитаєте. Заявку на відшкодування до 35 відсотків вартості товару клієнт може подати дистанційно, з будь-якого зручного для нього місця, де є Інтернет. Треба лише зайти у Приват24, далі перейти до вкладки «Оплата частинами» – «Теплі кредити». У формі варто заповнити наступні поля: адреса встановлення обладнання та наявність субсидії у клієнта. Потім треба лише прикріпити рахунок-фактуру від магазину, у якому ви купували товар за сервісом «Оплата частинами», і натиснути кнопку «Продовжити».

 

Заявки на компенсацію від клієнтів-фізичних осіб приймаються по «теплих кредитах», оформлених з 1 березня цього року.

 

Щомісяця ПриватБанк за даними заповнених заявок формує реєстри позичальників та надає їх агентству Держенергоефективності. Важливо пам'ятати, що компенсація надається державою лише у випадку, коли товар або послуга потрапляє під програму "Теплі кредити", та дотримані усі умови відшкодування. Для прикладу, якщо не була подана заявка на відшкодування чи клієнт вже скористався програмою у поточному бюджетному році в іншому банку, компенсація не надаватиметься.

 

Компенсацію від держави банк перераховує на кредитну карту клієнта, по якій була оформлена покупка та “Оплата частинами”.

  

Зберегти тепло в оселях допомагає ПриватБанк  «Теплий» кредит для ОСББ

Якщо пересічні кременчужани можуть претендувати на максимальну суму кредиту у 50 тисяч гривень, то члени ОСББ - аж на 2 мільйони.

Щоб отримати “Теплий кредит” ОСББ, необхідна згода не менше 2/3 співвласників будинку, що підкріплена протоколом. Крім того, береться до уваги відсутність судових позовів до ОСББ чи голови правління. Серед документів, які необхідно подати, - кошторис за останні 6 місяців за формою банку, довідка про одержувачів субсидій ОСББ, довідка про прийняття в експлуатацію теплового лічильника або проект встановлення цього приладу обліку. Це, до речі, - обов’язкова умова. Фінансовий звіт за останні півроку, поточний рахунок у ПриватБанку – також необхідні у цьому пакеті документів.

 

Як і для власників приватних помешкань, квартир, для ОСББ передбачені заходи з теплоізоляції зовнішніх стін, покрівлі, встановлення дверей, вікон у місцях загального користування, а також ремонт систем водопостачання, модернізації освітлення, інші подібні заходи.

 

У рамках державної програми енергоефективності «Теплі кредити» ОСББ зможуть отримати кредит до 2 мільйонів гривень, а строк погашення пільгових позик передбачений на сім років, за ставкою 18 відсотків річних, без застави.

 

Чим швидше компанія-підрядник виконає роботи,  надавши сертифікат і супутні рахунки, тим швидше ОСББ отримає державну компенсацію.  Вона передбачена у розмірі від 40 до 70 відсотків, залежно від кількості квартир в будинку, власники яких отримують субсидії. Чим більше субсидіантів, тим вищий відсоток відшкодування.

 

Погашаються кредити рівними платежами, але перші три місяці сплачуються лише відсотки. За цей період, як правило, виконуються усі необхідні роботи в будинку і керівник ОСББ подає документи в банк для отримання компенсації.

За більш детальною  інформацією звертайтесь у будь-яке відділення ПриватБанку.

 

Ліц. НБУ №22 від 05.10.2011р.

Автор: На правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх