Кременчуцьких ППСників засудили за побиття помічника нардепа

5.07.2012, 09:23 Переглядів: 4 866

Кожному з них призначили по 3 роки тюрьми. Правоохоронці не згодні з рішенням суду та подають апеляційну скаргу

Фото: obozrevatel.ua

 

По три роки позбавлення волі призначив Автозаводський районний суд двом колишнім працівникам кременчуцького батальйону патрульно-постової служби (45-річному та 34-річному міліціонерам) – їх звинуватили в перевищенні влади при затриманні помічника народного депутата. Це сталося три роки тому, ввечері 20 квітня 2009 року. Як уже повідомляв «ТелеграфЪ», у центрі Кременчука патрульні міліціонери затримали двох чоловіків. З цього моменту в свідченнях сторін конфлікту починаються розбіжності. Так, за версією правоохоронців, чоловіки були п’яні та брутально лаялися. На зауваження міліціонерів та у відповідь на запитання «що за згорток у руці?» один з них почав погрожувати стражам порядку проблемами на роботі.

 

Потерпілий же (як з’ясувалося пізніше – помічник народного депутата України від Партії регіонів), навпаки, заявив, що вони з товаришем поводилися пристойно. Проте їм заявили, що їх затримають та доставлять у райвідділ. Питання «на якій підставі?» розлютило міліціонерів і далі пролунала фраза «ти що, найрозумніший?» Під’їхав «бобик», і затриманих повезли в райвідділ.

 

Саме на його території, за свідченням потерпілого, на нього й напали ППС-ники. У своїй заяві чоловік написав, що один з міліціонерів примушував його визнати свою вину, але на суді вже відмовився від цих слів. Свідчення щодо обставин побиття сумбурні – важко визначитися де, коли, хто та як наносив удари. Потерпілий каже, що його затягли в двір райвідділу та кинули в бокс для автівок. Підсудні та свідки-міліціонери з райвідділу заявляють, що ворота в двір та бокси ввечері були зачинені.

 

ППС-ники розповіли, що чинно-мирно вивели затриманих по одному з «бобика» та завели до приміщення райвідділу. І це можна було б підтвердити або спростувати – якби зберігся запис з камери відеоспостереження на дворі відділку. Але вони зберігаються в архіві лише один місяць, а працівники відділу внутрішньої безпеки, що проводили перевірку, чомусь вирішили його не дивитися…

 

Товариш потерпілого не заявляв про насильство чи перевищення повноважень міліціонерами. Він пам’ятає з цієї історії тільки те, що друга до райвідділу завели двоє міліціонерів (хто саме – не може сказати) та приставили до стіни. Коли він підійшов до нього і запитав «що сталося», той відповів – його побили міліціонери. Після цього помічника нардепа зачинили в камері, а його друг поїхав додому. На ранок чоловік повернувся та відвіз товариша додому. Через день той звернувся до правоохоронців із заявою про побиття.

 

Від пропозиції слідчих пройти судово-медичну експертизу потерпілий категорично відмовлявся. Це стало однією з причин, через яку йому відмовляли в порушенні кримінальної справи. Пізніше обстеження зробили, і експерт встановив, що чоловіку нанесли легкі тілесні ушкодження (струс головного мозку, гематома на потилиці, забиття нирки).

 

Служба внутрішньої безпеки, перевіряючи дій міліціонерів, теж не виявила їхньої вини. Проте у вироку суду зазначено, що результати цих перевірок підтверджують причетність ППС-ників до скоєння злочину.

 

Суд дійшов висновку, що правоохоронці вчинили суспільно небезпечний злочин, дискредитували звання міліціонера, а їх перевиховання можливе лише в умовах ізоляції від суспільства. До того ж, суд вирішив позбавити їх звань старшини та прапорщика міліції. Кожного з них засудили до трьох років позбавлення волі (мінімальний строк покарання, що передбачає ч. 2 статті 365 Кримінального кодексу України).

 

Вирок ще не набрав законної сили, і колишні ППС-ники зараз знаходяться на підписці про невиїзд. Їх захисники подають апеляційну скаргу. 

 

ПО ТЕМІ:

Кременчугских ППСников судят за избиение помощника народного депутата

Автор: konstantinov
Теги: суд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх